Oświadczenie kieleckiej Korony.

czwartek, 04 października 2018 r., dodano przez matredakcja

fot. Grinch | 12zawodnik.pl

Oświadczenie kieleckiej Korony po meczu z Wisłą Sandomierz. Klub zapowiada wyciągnięcie konsekwencjo wobec sprawców zamieszek.

Korona Kielce opublikowała oficjalne oświadczenie podpisane przez prezesa klubu. Jak łatwo można się domyślić, dotyczy ono ekscesów podczas pucharowego spotkania w Sandomierzu z miejscową Wisłą.

W piśmie podpisanym przez prezesa klubu, Krzysztofa Zająca przeczytać możemy, iż klub nie zamierza przejść obok wczorajszych wydarzeń stąd spodziewać możemy się wyciągnięcia konsekwencji wobec osób odpowiedzialnych za organizację wyjazdu kibiców i zamieszek na trybunach.

W związku z wydarzeniami, które miały miejsce podczas meczu 1/32 Pucharu Polski pomiędzy Wisłą Sandomierz i Koroną Kielce, Zarząd Korona S.A. stanowczo potępia sposób, w jaki zachowywali się kibice obydwu drużyn.

Mecz w Sandomierzu miał być świętem świętokrzyskiej piłki nożnej, a pozostanie w pamięci jako pokaz wulgarnych okrzyków, bójek, które w konsekwencji doprowadziły do zniszczenia stadionu.

Stanowczo potępiamy i odcinamy się od takiego zachowania, nie godzimy się na to, aby kibice jakiegokolwiek klubu psuli wysiłek wielu osób i swoim zachowaniem niszczyli obraz pięknego sportu, jakim jest piłka nożna. Z całym przekonaniem zapewniamy, iż wyciągnięte zostaną konsekwencje w stosunku do osób odpowiedzialnych za organizację wyjazdu naszych kibiców oraz osób, które zachowywały się nieodpowiednio. Wierzymy jednocześnie, że taka sytuacja więcej się nie powtórzy.

Pomijając wydarzenia na trybunach, serdecznie gratulujemy Wiśle Sandomierz awansu do kolejnej rundy Pucharu Polski i życzymy wspaniałej przygody w tych rozgrywkach. We wczorajszym meczu piłkarsko byliście lepsi.