Oświadczenie fanów Stali Mielec.

poniedziałek, 08 października 2018 r., dodano przez matredakcja

fot. Grinch | 12zawodnik.pl

Zaskakujące informacje z Mielca.

Rozegrany w miniony piątek mecz z Odrą Opole może być ostatnim na jakiś czas meczem, podczas którego kibice mieleckiej Stali prowadzili doping dla swoich zawodników. Dość zaskakujące informacje opublikowali dzisiaj na swoim facebookowym profilu przedstawiciele jedynego reprezentanta Podkarpacia w I lidze.

Z krótkiego oświadczenia, w którym nie zostały podane konkretne przyczyny podjęcia decyzji, dowiadujemy się m.in. iż osoby odpowiedzialne za ruch kibicowski na obiekcie przy ul. Solskiego w Mielcu, nie będą zajmować się organizacją dopingu przy prezentacją opraw.

W sobotę po spotkaniu osób decyzyjnych, odpowiedzialnych za ruch kibicowski na meczach FKS Stal Mielec podjęto niezwykle trudną dla nas wszystkich decyzję. Co za tym idzie nie będziemy zajmować się prowadzeniem dopingu, organizacją wyjazdów oraz przygotowywaniem opraw na meczach FKS Stal Mielec. Mamy nadzieję, że zmobilizuje to do działania większość kibicow, którzy się za takich uważają. Dobro Stali Mielec leży wszystkim na sercu, ale niestety nie w takim stylu jak do tej pory. Decyzja ciężka, ale konieczna.